Historiallinen tyylikkyyden tyyssija

Historiallinen tyylikkyyden tyyssija

Varaa esittely & kysy lisää

040 738 6333

Tutustu Kravattitehtaan tarinaan

Virstanpylväitä vuosien varrelta

Kravattitehdas ei ole mikä tahansa 1920-luvun teollisuusrakennus, vaan yksi suomalaisen tekstiili- ja vientiteollisuuden pääkallopaikoista. Tässä tärkeitä tapahtumia ja poimintoja vuosien varrelta.

1926

Juho Mattinen perustaa Helsingin Kutomo ja Kravatti Oy:n. Erityisesti villatavaraan keskittyneen kutomon tuotanto laajenee vähitellen.

1929

Helsingin Kutomo ja Kravatti Oy:n uusi pääkonttori ja tuotantolaitos, Kravattitehdas valmistuu Elimäenkadulle Vallilaan.

1946

Yhtiön palveluksessa ahertaa jo noin 400 henkilöä. Helsingin Kutomo ja Kravatti Oy selviää sotavuosien rasituksista verrattain hyvin. Jatkuvaan kysyntään pystyttiin vastaamaan Ranskasta, Englannista ja Saksasta tuotujen raaka-aineiden turvin.

1948

Juho Mattinen saa teollisuusneuvoksen arvonimen. Yhtiöön kuuluvat sukka- ja trikootehdas, villatavarakutomo, solmiotehdas ja väripakkaamo.

1974

Kysyntää riittää ja kasvun vuodet jatkuvat. Lisää tiloja saadaan, kun uudet rakennukset Kravattitehdas B ja Huivitehdas (Elimäenkatu 15) valmistuvat samalle tontille.  

2017

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitusyhtiö Areim hankkii Elimäenkatu 9:n ja 15:n kiinteistöt omistukseensa. Kravattitehtaan uusi elämä saa alkunsa.  

2020

Nykyaikaisten vaatimusten mukaisesti mutta silti arvokasta historiaa kunnioittaen tehty uudistushanke valmistuu. Kravattitehtaan upea menestystarina jatkuu…

Ota yhteyttä – me palvelemme!

Haluatko kuulla lisää Kravattitehtaan tiloista tai tulla kenties paikan päälle tutustumaan? Lähetä meille viesti, niin olemme sinuun yhteydessä pikimmiten.