Viihtyisää arkea Kravattitehtaalla

Vallilan Kravattitehtaalla on yrityksen hyvä olla, sen kokoon ja toimialaan katsomatta. Kiinteistön sijainti on kätevä, tilat toimivia, miljöö miellyttävä ja palvelutkin pelaavat mallikkaasti. Vuokralaistemme kokonaisvaltainen hyvinvointi ja arjen sujuvuus ovat aina toimintamme keskiössä – heti ensimmäisestä kohtaamisesta ja tilaesittelystä alkaen. 

Lue Kravattitehtaalle viime aikoina asettuneiden yritysten näkemyksiä ja kokemuksia, miten yhteistyö on kanssamme sujunut ja miltä uudet tilat “maistuvat”?

Varaa esittely & kysy lisää

040 738 6333

Mediatrade Oy:

”Toimistomme koki uuden päivänvalon”

Perheomisteinen Mediatrade on toiminut noin 20 vuotta samoissa tiloissa Vallilassa. Areimin siirtyessä kiinteistön omistajaksi historiallinen rakennus nimettiin uudelleen Kravattitehtaaksi. Samalla Mediatraden toimitila koki muodonmuutoksen: aiemmin pimeähkö toimisto avattiin valolle ja uudistettiin vaaleilla pinnoilla.

– Kutsuin aiemmin toimistoamme Mörköläksi, koska se oli tummasävyinen ja pimeä. Tämä johtui pitkälti siitä, että osa ikkunoista oli peitetty, eikä tilan visuaalinen arvo ja upeus päässyt oikeuksiinsa. Mörkölästä tuli valoisa ja upea, kuten monet asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat kehuneet. Tilat ovat nyt niin hyvällä mallilla kuin toivoa saattaa, toimitusjohtaja Mikko Saarinen kertoo.

Kuvan, äänen ja valaisun asiantuntijaorganisaatio Mediatraden tilat räätälöitiin niiden käyttäjän tarpeiden mukaan.

– Vuokranantajamme kuunteli meitä hyvin. Meidän piti saada korkeatasoinen kuva kulkemaan eri paikoissa toimiston sisällä. Meille oli myös tärkeää saada kattoon valaisimia, joita käytetään elokuvissa tai green screenin valaisemiseen. Näin pystyimme pitämään hyvin valaistun green screenin koko ajan käyttövalmiina asiakkaittemme tarpeita varten sekä sisäisesti opetusmielessä, Saarinen kertoo.

Yksi Kravattitehtaan eduista on Saarisen mukaan sen sijainti, sillä heidän asiakkaansa ja yhteistyökumppaninsa toimivat lähiympäristössä. 
– Täällä on esimerkiksi paljon tuotantoyhtiöitä ja muitakin alan yrityksiä on muuttanut Kravattitehtaalle ja sen ympäristöön. Tästä on myös lyhyt matka meidän perinteisten asiakkaiden luo Pasilaan. Olisi mukavaa, jos Kravattitehdas olisi tunnettu mediakorttelina, Saarinen miettii.

Kravattitehtaan palvelut ovat Saarisen mukaan hyvät – monet niistä kestävää kehitystä ja ekologisempaa arkea tukevia.  

– Kravattitehtaalla on helppoa toimia vihreästi, joka on meillekin yrityksenä tärkeää. Sähköautoille on latauspisteitä, mitä meidän sähköautoilevat työntekijämme ovat kiitelleet. Lisäksi olemme hyödyntäneet talon maksuttomia sähköpyöriä, Saarinen sanoo. 

Mediatraden arkea helpottaa myös mutkaton viestien vaihto vuokranantajan kanssa.

– Voimme lähestyä vuokranantajaa ja isännöintiyritystä aina rennolla otteella. Yleensä he tarttuvat toimeen heti ja korjaavat viipymättä mahdolliset murheenaiheuttajat, Saarinen iloitsee.

Sulje

Aito Media Oy:

"Sijainti ja inspiroivat tilat ratkaisivat."

Suomen suurimpiin TV-tuotantoyhtiöihin lukeutuva, ranskalaiseen Mediawan Groupiin kuuluva Aito Media muuttaa Kravattitehtaalle toukokuussa. Luvassa on luovuutta ruokkivat tilat, jotka huomioivat työnteon nykytrendit. ”Etätyö on tullut tutuksi. Lisäksi haluamme tarjota tiimillemme inspiroivan toimiston, jonne on kiva tulla maanantaisin”, toteaa Aito Median toimitusjohtaja Jussi Lipponen.

Kravattitehtaan suurimmaksi eduksi Lipponen listaa sijainnin. ”Vallila sopii meille erinomaisesti mm. loistavien liikenneyhteyksien takia. Se on elinvoimainen ja kasvava ympäristö, jossa toimii myös muita media-alan yrityksiä. Samasta rapusta löytyy esimerkiksi liikkuvan kuvan jälkituotantoyritys ja Maikkarin uudet tilat ovat kävelymatkan päässä.”

Sulje

James Post Oy

”Tilat täsmälleen tarpeisiimme sekä toimivat yhteydet”

TV-sarjojen, elokuvien ja mainosten jälkituotantoa tekevän James Postin työntekijät nauttivat uusista toimitiloistaan Kravattitehtaalla. Parasta on mediahenkinen ympäristö sekä keskeinen sijainti.

– Tämä on liikenne- ja dataverkkoyhteyksien puolesta paras paikka meille. Vallilassa on paljon tämän alan yrityksiä ja näyttää siltä, että muuttoliikenne tännepäin on kasvussa. Myös asiakkaittemme kannalta tämä on parempi alue kuin Katajanokka, jossa olimme aikaisemmin. Hienoa nähdä, että tämä alue kehittyy ja on aktiivinen, vähän kuin Punavuoren tuotantoyhtiökeskittymä aikoinaan. Lisäksi työntekijöistämme noin puolet asuu kävelymatkan päässä Kravattitehtaalta, mikä on iso plussa, toimitusjohtaja Petteri Linnus kertoo.

James Post muutti uudistuneelle Kravattitehtaalle ensimmäisten joukossa yli vuosi sitten. Tärkeimpänä motiivina muutolle oli lisäneliöiden sekä helpommin muunneltavien tilojen tarve. Kymmenen hengen suuruinen vakituinen työporukka mahtuu nyt mainiosti työskentelemään yhdessä – myös korona-ajan väljyyden ja turvavälit huomioiden. 

– Vaihdoimme tiloja juuri oikeaan aikaan. Pystymme nyt pitämään paremmin etäisyyksiä muihin. Meidän on itse vaikea työskennellä etänä, mutta asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa etäyhteydet toimivat. Talossa on käytössä erittäin nopeat ja vakaat nettiyhteydet. Teimme jopa erään ruotsalaisen TV-sarjan kokonaan etänä, Linnus kertoo. 

Kravattitehtaalle muuttoa puolsi erityisesti tilojen huonekorkeus ja väljyys. James Post haki toimitiloja muualtakin Helsingistä, mutta vain harvassa paikassa oli riittävästi avaruutta. Huonekorkeutta tarvittiin erityisesti oman, pienen elokuvateatterin takia. 

– Oli iso haaste ylipäätään löytää tilaa, jossa on tarvittava yhtenäinen ja iso tila elokuvateatteria varten. Valkokangas edellyttää noin neljän metrin huonekorkeutta. Tarvitsimme myös jäähdytetyn ja turvallisen kone- ja serverihuoneen. Suunnittelimme vuokranantajamme Areimin kanssa nykyiset tilamme yhdessä, ja niistä tuli juuri sellaiset kuin halusimme.

Linnus kertoo, että välit vuokranantajaan on hyvät ja palvelua saa, kun sitä tarvitsee.

– Yleensähän se on niin, että mitä vähemmän vuokranantajan kanssa tarvitsee olla yhteydessä sitä parempi. Se kertoo siitä, että hommat toimivat, Linnus naurahtaa leikkisästi.

Sulje

Ota yhteyttä – me palvelemme!

Haluatko kuulla lisää Kravattitehtaan tiloista tai tulla kenties paikan päälle tutustumaan? Lähetä meille viesti, niin olemme sinuun yhteydessä pikimmiten.